Social media design

Ook zo jaloers op de ontwerpen die je soms tegen komt op Facebook, Instagram of andere sociale media? De kans is groot dat een ontwerper hier veel tijd aan heeft besteed. Vaak wordt er wel aandacht besteed aan een logo, website en algemene huisstijl, maar niet goed nagedacht over de sociale media.

Social media design

Ook zo jaloers op de ontwerpen die je soms tegen komt op Facebook, Instagram of andere sociale media? De kans is groot dat een ontwerper hier veel tijd aan heeft besteed. Vaak wordt er wel aandacht besteed aan een logo, website en algemene huisstijl, maar niet goed nagedacht over de sociale media.

Marlon en Stijn poseren voor Over Ons

Deze accounts zijn vaak zelf in beheer en worden sporadisch onderhouden met een enkele post hier en daar. Het gevolg hiervan is dat er geen uniformiteit in de huisstijl van jouw merk terug te vinden is. Nu is dit makkelijk te verhelpen met het gebruik van social media design! Met de juiste afbeeldingen, teksten, video’s of andere soorten content laten wij jouw sociale media stralen en de uniformiteit uitstralen waar jij naar op zoek bent!

Wat is social media design
Social media design is het gebruik van visuele content in het domein ‘social media advertising’. Of het nou een Facebook post is, een bedrijfs header op LinkedIn of een afbeelding in een blog of artikel, social media design heeft het streven om altijd een uniforme stijl aan te houden zodat jouw huisstijl het beste naar voren komt en zo gebruikers aanspreekt.

Voordelen van social media design
Consumenten reageren vaak op de eerste indruk die een bedrijf bij hen achterlaat. Als afbeeldingen, teksten en andere visuele content consistent worden gebruikt zal dit ook merkherkenning ontwikkelen bij de consument. Het gebruik van social media design is daarnaast handig omdat de mens visueel is ingesteld. Een consument die jouw afbeelding ziet zal deze veel gemakkelijker onthouden dan een tekst die hij leest. 

In het kort zijn de voordelen:

  • Meer merkherkenning
  • Consistentie in de huisstijl
  • Het sneller grijpen van de aandacht

Bij het ontwikkelen van een plan voor de sociale media zullen we kijken naar de huidige huisstijl. Hoe compleet is deze, wat mist er nog? Waar zijn er mogelijk verbeteringen door te voeren en wat moet er nog aangevuld worden? Vanuit dit standpunt zullen we kijken naar de doelgroep die jouw merk wilt aanspreken en wat het merk wil uitstralen. Als dit allemaal helder is bij beide partijen kijken we naar wat voor soort content het beste zal werken en op welke sociale media jullie doelgroep zich bevindt. Aan de hand van al deze informatie zal er een strategie opgesteld worden passend op jouw merk.

Evaluatie
Na het uitvoeren van een strategie gaan wij zoals altijd evalueren. Evalueren is bij elke strategie of campagne belangrijk. Werkt de huidige campagne/strategie goed of niet? Wat slaat aan bij de doelgroep en wat juist niet? Hier kijken wij uitgebreid naar na het lanceren van een strategie, om waar nodig achteraf bij te kunnen sturen. Zo werken wij samen naar een succesvolle strategie die aanslaat bij jouw doelgroep.

Social media design is mogelijk ook interessant voor jou. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Twijfel niet en neem vooral contact met ons op!

Ready 2 get started?

Wij wel, dus neem vooral contact op!

Logo website 2you marketing

Groeien in jouw sector? 2you marketing is de creatieve marketing partner die MKB en organisaties helpt te groeien dankzij slimme marketingstrategieën.

CONTACT

+31 (0)6 36505577

info@2youmarketing.nl 

Spinnekop 2-3 (kantoor 2H),
1444 GN, Purmerend

Copyright © 2022 2you marketing – All Rights Reserved  |  Privacy verklaring  |  Cookiebeleid