Google Shopping

Jouw producten online zichtbaar maken op Google? Dat kan met Google Shopping! Google Shopping is dé catalogus om jouw producten visueel aan te tonen op Google. Wil jij je producten bovenaan de resultaten op Google? Waar wacht je dan nog op, lees snel verder! 

Google Shopping

Benieuwd hoe bezoekers van jouw website zich gedragen tijdens een bezoek? Dat is tegenwoordig eenvoudig in te zien door het gebruik van Google Analytics. Het online systeem van Google waar alle inzichten en data van het gedrag van een gebruiker op jouw website overzichtelijk in te lezen is.

Marlon en Stijn poseren voor Over Ons

Wat is Google Shopping?
Met Google Shopping zoekt Google door verschillende webwinkels naar het product dat een gebruiker probeert te vinden via de zoekbalk. Google vergelijkt de resultaten en de prijzen van een product om de gebruiker te helpen bij het maken van een aankoopbeslissing. Jij kan jouw producten in de Google Shopping resultaten laten verschijnen door daar op te adverteren. Een unieke kans om je producten te laten zien aan mensen die daar ook daadwerkelijk naar op zoek zijn.

Hoe werkt Google Shopping?
Voor Google Shopping is naast Google Ads ook een Google Merchent Center nodig. Binnen het Google Merchent Center is het mogelijk om producten bij te werken en de voorraad up to date te houden. Dit zorgt ervoor dat er geen producten in Google Shopping komen te staan die helemaal niet meer leverbaar zijn. Naast een tekstuele beschrijving, is het ook mogelijk om een foto en een prijs toe te voegen aan een product. Dit maakt het handig voor gebruikers om producten via Google met elkaar te vergelijken.

Wat zijn de functies van Google Shopping?
Met Google Shopping stel je een bieding in voor je productfeed. Google bepaalt vervolgens of jouw webwinkel en productfeed het beste aansluiten op de zoekresultaten van een gebruiker. Het is hier van belang dat er een goede biedstrategie gebruikt wordt per productfeed, dit kan ervoor zorgen dat jouw producten nog meer zichtbaar worden voor een zeer kwalitatieve doelgroep.

Wil jij jouw producten bovenaan in Google Shopping? Dat kan! Wij helpen je graag verder, neem snel contact op.

Ready 2 get started?

Wij wel, dus neem vooral contact op!

Logo website 2you marketing

Groeien in jouw sector? 2you marketing is de creatieve marketing partner die MKB en organisaties helpt te groeien dankzij slimme marketingstrategieën.

CONTACT

+31 (0)6 36505577

info@2youmarketing.nl 

Spinnekop 2-3 (kantoor 2H),
1444 GN, Purmerend

Copyright © 2022 2you marketing – All Rights Reserved  |  Privacy verklaring  |  Cookiebeleid