Case

Online de weg vinden bij de Openbare WerkPlaats

Introductie

Remco van der Vecht en Stijn van den Ende zijn in 2012 de Openbare WerkPlaats begonnen in Amsterdam-Oost. In de Openbare WerkPlaats is een compleet uitgeruste machinale werkplaats voor het maken van meubels en een compleet uitgeruste metaal en techniek werkplaats voor metaalbewerking en sleutelen. In deze werkplaatsen kun je per dagdeel, dag of langere tijd een werkplek inclusief gebruik van de machines huren. Ook kun je bij de Openbare WerkPlaats terecht voor verschillende cursussen in hout- of metaalbewerking zoals onder andere meubelmaken, lassen, metaalbewerking, motorfietsonderhoud of klussen in en om het huis. Ze richten zich op verschillende doelgroepen; van de startende meubelmaker of interieurbouwer tot de iets professionelere hobbyist die lekker een dag bezig wil zijn of zijn eigen meubels wil maken.

Diensten

Web development en webdesign

Klant

De Openbare WerkPlaats

De uitdaging

De website van de Openbare WerkPlaats wordt al jaren gebruikt om de werkruimtes en cursussen aan te bieden aan haar klanten. Vanuit de Openbare Werkplaats kwam het bericht dat er steeds meer eisen aan de website bij kwamen, maar deze niet verholpen konden worden in het huidige systeem. 

Daarnaast werd het voor nieuwe gebruikers steeds moeilijker om cursussen te vinden. De huidige indeling van de cursussen zorgde ervoor dat veel cursussen niet tot nauwelijks gevonden werden. Dit zorgde ervoor dat verschillende cursussen soms geannuleerd moesten worden door een gebrek aan inschrijvingen.

De cursussen van de Openbare Werkplaats vallen ook in de smaak bij de vele internationals van Amsterdam. De oude website was helaas slecht ingericht om een vertaling van de website te faciliteren. Hierdoor werden teksten niet vertaald op de Engelse versie van de site, wat niet meehielp aan de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Naast verschillende problemen aan de frontend van de website waren er ook meerdere gebreken aan de backend van de website.

De oplossing

Voor de Openbare Werkplaats heeft 2you marketing een mooie nieuwe website ontwikkeld. Door gebruik te maken van WordPress en WooCommerce is er een custom thema ontwikkeld, geheel in de huisstijl van de Openbare Werkplaats. 

Wanneer de gebruiker nu op de website belandt, is het al snel duidelijk wat de mogelijkheden zijn bij de Openbare Werkplaats. Door duidelijk te vragen aan de gebruiker waar hij naar op zoek is: een cursus of een werkplek, is het vinden van de juiste informatie makkelijker gemaakt. 

De cursussen die aangeboden worden zijn met de nieuwe website verdeeld in meerdere categorieën die allemaal op elkaar lijken. Zo zijn er nu hoofd- en subcategorieën aangemaakt waar een cursus onder kan vallen. Samen worden deze cursussen nu vertoond in een mooi gestructureerd menu, waar snel een overzicht te zien is van alle cursussen. Mocht de gebruiker toch niet gevonden hebben waar hij/zij naar op zoek is, dan kan de gebruiker altijd nog filteren met de ingebouwde filters.

Per cursus is er nu een aparte pagina waar de cursussen geboekt kunnen worden. Voorheen stonden alle cursussen van een categorie op dezelfde pagina. Hierdoor was het voor gebruikers lastig om te ontdekken welke cursus geschikt was voor hun. De nieuwe website geeft nu per cursus duidelijk uitleg wat het niveau en de inhoud van de cursus is.

De Engelse versie van de website is dankzij het gebruik van vertaal plugins helemaal in het Engelse te lezen. Gebruikers hoeven geen Nederlandse teksten meer te lezen op de Engelse versie van de website. Bevestiging e-mails worden nu ook in de juiste taal verstuurd naar de klanten, waar dat eerst niet gebeurde.

Naast het oplossen van de problemen die de Openbare WerkPlaats ondervonden met hun oude website hebben wij ook gelet op het meer converteren van nieuwe gebruikers. Gebruikers worden vanaf de homepagina meegenomen in het boeken van een cursus, het hoofddoel van de website.

“2you marketing heeft voor ons een website/webshop met boekingssysteem gebouwd. Prettige communicatie, enthousiaste jongens. Nu doen ze ook onze social media campagnes. Helemaal top!”

Jennifer
De Openbare WerkPlaats

Nawoord

De website van de Openbare WerkPlaats blijft bij 2you marketing in beheer. Zo ondersteunen wij het bedrijf in het onderhoud van de website en verlenen wij technische kennis bij het uitbreiden van de website. Samen zullen wij verder gaan kijken hoe wij de website nog beter kunnen ontwikkelen, zodat er nog meer conversies uit de website gehaald kunnen worden.

Ben jij op zoek naar een partij die jouw nieuwe webshop kan bouwen, of kan redesignen? Wij van 2you marketing hebben ervaring met het bouwen en onderhouden van webshops. Bekijk snel wat wij voor jou kunnen betekenen.

[helpful]

Stijn Eckes
Design & Development

stijn@2youmarketing.nl
+31 (0)6 252 722 83

Andere projecten

We werken voor meer mooie organisaties en bedrijven. Bekijk de onderstaande websites om te ontdekken wat wij nog meer hebben gedaan.

Afbeelding van de nieuwe website van Brave Sales Solutions

Brave Sales Solutions

Een nieuwe website om klanten te informeren.

De nieuwe website van RS Finance

RS Finance

Van oubollig naar nieuwe huisstijl met bijpassende website.

De website van VerzuimPartners

VerzuimPartners

We bouwde een simpele website om de vele diensten weer te geven.

Logo website 2you marketing

Groeien in jouw sector? 2you marketing is de creatieve marketing partner die MKB en organisaties helpt te groeien dankzij slimme marketingstrategieën.

CONTACT

+31 (0)6 36505577

info@2youmarketing.nl 

Spinnekop 2-3 (kantoor 2H),
1444 GN, Purmerend

Copyright © 2022 2you marketing – All Rights Reserved  |  Privacy verklaring  |  Cookiebeleid